Olof Palmes gata 17

Apeln 8

Fastigheten är belägen i centrala Stockholms med huvudentré på Olof Palmes Gata 17. Fastigheten har ett mycket trevligt läge ett kvarter från Kungsgatan och med omedelbar närhet till Drottninggatan, Hötorget och Norra Bantorget. Huset har nära till allmänna kommunikationer, som tunnelbana Hötorget, Arlanda express, Centralstationen och pendeltågsstationen Stockholm City på Vasagatan. Läget i utkanten av de gamla Klara kvarteren med dess rika utbud av butiker, restauranger, caféer, hotell och kultur ger en atmosfär av småskalighet men ändå ett intryck av modern kontorsmiljö med flertalet nya kontorsprojekt i omgivningarna.

Byggnaden består av en äldre del, ursprungligen uppförd 1930 och en nyare del uppförd 1985. Den nyare delen ritades av arkitekterna Erik Fogelvik och Hans Birkholtz. Byggnaden har en tidstypisk stenfasad som vid Stadsmuseets Norrmalmsinventering 2007 fick högsta klassning (blåmärkning) vilket innebär att husets kulturhistoriska värde motsvarar fordringarna för byggnadsminnen.

Byggnaden har en total uthyrningsbar area om ca 19 500 kvm. Byggnaden består av två huskroppar. Den ena huskroppen innehåller kontor för SAAB, Riksgäldskontoret och Entelios. Den andra delen innehåller kontor och konferensanläggning med Unionen som hyresgäst. I fastigheten finns en välkomnande entré med café och lounge, en motionsanläggning, ett separat omklädningsrum för cyklister samt ett garage med 36 parkeringsplatser.

Fastigheten genomgick en omfattande ombyggnad/tillbygnad under åren 2016-2018 och klassificeradess enligt Miljöbyggnad Silver. Samtliga lokaler hyrs ut med s.k. grönt hyresavtal.

Felanmälan

All felanmälan sker via webbformulär, telefon eller e-post. Kom ihåg att i felanmälan lämna namn, adress samt telefonnummer så att fastighetsteknikern kan kontakta er.

Övrig information

 • Hissar KONE

  Felanmälan i första hand till Einar Mattssons Fastighetsförvaltning

  Telefonnummer (KONE):
  0771-50 00 00
 • Fastighetsförvaltning Klara Norra Fastigheter

  Frågor kring hyreskontrakt, förvaltning etc.

  Epost:
  info@klaranorrafastigheter.se
 • Garageport ASSA ABLOY Entrance Systems

  Felanmälan i första hand till Einar Mattssons Fastighetsförvaltning

  Telefonummer (ASSA ABLOY):
  020-249 800
  alternativt :
  010-47 47 120
 • Hyresadministration Accountor

  Frågor kring hyresavisering och betalning av hyra

  E-post:
  hyresadmin@accountor.se

Ledigt i byggnaden